Belföld

Máris megtalálták Soros Györgyöt a gyöngyöspatai romák ügye mögött

A gyöngyöspatai romák mögött is a Soros-hálózat politikai és pénzügyi manipulációja áll – mondta Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján az MTI beszámolója szerint.

A gyöngyöspatai történet azért lett megint aktuális, mert Orbán Viktor az év első Kormányinfóján nemcsak kritikusan, de etnikai alapon nyilatkozott a gyöngyöspatai iskolai szegregáció miatt a jogellenesen elkülönítve oktatott cigány gyerekeknek megítélt kártérítésről.

Orbán ingyenélőként bélyegez meg roma családokat – elfogadhatatlan a TASZ szerint a gyöngyöspatai komment
A jogvédő csoport szerint Orbán etnikai alapon ítélkezett helytelenül.

A fideszes Böröcz most azt állítja, hogy a gyöngyöspatai romákat egy Soros György által pénzelt szervezet uszította, és ez – az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány – indította el a pert a magyar állam ellen is, amelynek végén közel 60 jogtalanul szegregált gyereknek kell százmilliót kifizetni. A fideszes képviselő szerint a Soros-hálózat valódi célja a hatalomszerzés, és hogy a saját bábjait ültesse Magyarország élére. Ezért is “sorra gyártják az ügyeket Magyarország ellen”, és ezekre hivatkozva európai uniós és nemzetközi fórumokon azt mondják, Magyarország nem jogállam – tette hozzá.

Böröcz az MTI-nek azt is mondta, hogy a Soros-szervezetek

tönkreteszik Gyöngyöspatát, mert csődbe megy, így azokon is bosszút állnak, akik minden nap megdolgoznak a megélhetésükért.

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök évindító nemzetközi sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2020. január 9-én. Szigetváry Zsolt /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik