Belföld

Búcsút mondhatunk a ferihegyi karámnak

Szerdán megnyílt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az új, fapados légitársaságok utasait kiszolgáló új épület, amely leváltja az eddig használt hírhedt karámot. Erről Vitézy Dávid számolt be a Facebookon:

Péntekig a Wizzair, a Ryanair, az easyJet és más fapados társaságok összes, a schengeni övezeten belülre induló és onnan érkező járata átköltözik ide és végleg bezár majd a karám. Az új épület első szárnya nyílt most meg, de a karám hétvégétől induló bontása után az építkezés annak helyén folytatódik majd, a Budapest Airport teljes egészében nyárra vállalta, hogy elkészül az épülettel.

Onnantól az új fedett, hűtött-fűtött, liftekkel és mozgólépcsővel ellátott új folyosó is megnyílik majd, amely összeköti a fapados kapukat a terminál főépületével, az eddigi, gurulós bőrönddel utazók, idősek, babakocsis utasok számára különösen bosszantó lépcsőzés és a szabadban gyaloglás helyett – tette hozzá Vitézy.

Tavaly év elején a Kormány ultimátumot adott a budapesti nemzetközi repülőtér üzemeltetőinek a fapados járatokat…

Közzétette: Vitézy Dávid – 2020. január 15., szerda

Mint írta, Fürjes Balázs, Budapest fejlesztési államtitkár irányításával a reptér tulajdonosaival azon dolgoztak, hogy európai színvonalú, minden kapunál közel 100 ülőhellyel ellátott (a karámban kapunként 2-3 ülőhely volt), nyáron hűtött, télen fűtött, normális wc-kkel felszerelt, korszerű új beszállítókapuk jöjjenek létre.

A karám akkor is kellemetlen élmény volt, ha télen vagy nyáron csak rövid időt kellett benne eltölteni, de egy járatkésés esetén egyenesen elviselhetetlen volt, tartósan több száz ember tartózkodására alkalmatlan. Ennek most vége.

Kiemelt kép: Vitézy Dávid Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik