Belföld

Tíz kiló drogot akart Szlovákiába csempészni a határnál lebukó szerb drogcsempész

A Bajai Járási Ügyészség kábítószer birtoklás miatt vádat az ellen a 28 éves szerb férfi ellen, aki közel 10 kg kannabiszt akart Magyarországon át Szlovákiába szállítani tavaly márciusban.

A 28 éves zombori férfi Szerbiában egy ismeretlen személynek átadta az autóját, aki a gépjármű első üléseit kiszerelve az ülések alatt egy rejtekhelyeket alakított ki. Az üregekben az ismeretlen megbízó közel 10 kg kannabiszt rejtett el 16 csomagban.

Az ismeretlen személy nem sokkal később Zomborban átadta az autót a szerb férfinak és közölte vele, hogy a gépkocsit átalakította, majd az üregek tetejét szabaddá téve megmutatta neki, hogy a drogot hol rejtette el. Az ismeretlen férfi azzal bízta meg a férfit, hogy a kábítószert vigye a magyarországi Szajolra, ahonnan Szlovákiába kellett volna továbbszállítani.

A férfi az utasításnak megfelelően március 21-én reggel a hercegszántói határátkelőnél akart belépni Magyarország területére az átalakított autóval. A vámvizsgálat közben azonban lebukott, és elfogták.

A lefoglalt kannabisz hatóanyag tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát. A férfit még aznap őrizetbe vették, jelenleg is letartóztatásban várja a tárgyalást.

A járási ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja a férfit és végrehajtandó fegyház, valamint kiutasítás kiszabását indítványozta vele szemben. Ezen kívül az ügyész a lefoglalt kábítószer és az átalakított csempészautó elkobzására is indítványt tett, a férfi bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik