Belföld

Korábbi LMP-st indít a Fidesz a XIII. kerületi időközin

Tempfli József korábbi LMP-s, tavaly szeptember óta már fideszes politikust indítja a Fidesz a március elsejei időközi önkormányzatiképviselő-választáson Budapest tizenharmadik kerületében – mondta Harrach Tamás, a Fidesz illetékes választókerületi elnöke az Azonnali kérdésére. Tempfli József tavaly augusztusban lépett ki az LMP-ből, de szeptemberben már fideszes színekben hirdette magát az önkormányzati választásokra készülve.

Március 1-jén időközi önkormányzati választás lesz a XIII. kerület 9. körzetében, miután az október 13-án megválasztott Kerpel-Fronius Gábor lemondott képviselői mandátumáról főpolgármester-helyettesi megbízása miatt.  A Momentum december 10-én bemutatta új jelöltjét, a 28 éves Polyák Krisztinát, eközben viszont feszültség támadt a Momentum és az MSZP helyi szervezete között. A kerületben a korábbi megállapodás szerint egy körzet járt a közös indulásban a Momentumnak, és szintén egy a DK-nak, Tóth viszont igényt tartana a momentumos körzetre.

Kerpel-Fronius azt írta Tóth József, a XIII. kerület polgármestere nyomást gyakorolt rá, hogy adja át a jelölés jogát a szocialistáknak. Kerpel-Fronius átadta a jelölés jogát, ám a döntését később felülbírálta a Momentum elnöksége, szerintük ugyanis az ellenzéki együttműködés logikájából következik, hogy az adott szervezetnél marad a jelölés joga.

A két pártnak láthatóan nem sikerült megegyezni, ugyanis az MSZP december 23-án délután bemutatta saját képviselőjelöltjét, Vajó Viktóriát, aki környezetvédelmi szakember, kerületi lakos és a Lokálpatrióta Egyesület tagja. A körzetben a Mi Hazánk is indít képviselőjelöltet Nagy Zsolt személyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik