Belföld

Menekülés közben áthajtott a férjén, vonszolás közben meghalt

Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség azzal a szeged környéki faluban lakó nővel szemben, aki két évvel ezelőtt veszekedés közben ült autóba, majd halálra gázolta az elé ugró férjét.

Az asszony és a férfi között már hosszabb ideje megromlott a kapcsolat a férfi agresszív és italozó életmódja miatt, azonban a gyakori konfliktusok ellenére együtt éltek.

A férfi az ominózus napon megtámadta és fojtogatni kezdte a nőt. Az asszony a támadás elől ki tudott térni, magához vette a közös gépkocsijuk kulcsát és kirohant a házból. A menekülő nő a ház előtt parkoló autójukba ült és a támadás miatti, tudatszűkült állapotban, nagy gázt adott, kipörgő kerekekkel elindult. Röviddel az elindulás után elütötte a gépkocsi első lökhárítójával a férfit, aki a motorháztetőre zuhant.

A nő észlelte az elütést, ezért levette a lábát a gázpedálról, a műútra ráhajtott, ami miatt a férfi a gépkocsi elé, az útra esett. A nő ezt is észlelte, ugyanakkor, bár már nem gyorsított, de nem is fékezett, így ráhajtott az aszfalton fekvő férfira. A férfi teste a gépkocsi alvázában fennakadt, a fékezés nélkül továbbhaladó autó a testet vonszolta, majd az autó a túloldali útpadkára felment, és ott fennakadt a férfi testén. Az asszony még ekkor is ismételt gázadással próbálta a gépkocsit a fennakadásból kimozdítani, azonban az autó kerekei kipörögtek és azzal nem tudott elindulni.

A férfi a ráhaladás, a beszorulás, valamint a mellkas összenyomatása miatt életét vesztette. Amennyiben a nő a párja elütését követően akárcsak lassítófékezést is alkalmazott volna, a gépkocsi nem haladt volna rá a férfira és így nem halt volna bele.

A főügyészség a nőt erős felindulásból elkövetett emberöléssel vádolja. Az asszony bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik