Belföld

Egymást vádolja választási csalással a győri Fidesz és az ellenzék

Két hét múlva időközi választást tartanak Győrben, a városban pedig most épp amiatt áll a bál, hogy a győri Fidesz és az ellenzék választási csalással vádolja egymást, írja az atv.hu.

A város fideszes alpolgármestere azt állítja, „újabb választási csalásra derült fény a baloldalon”. Fekete Dávid szerint ugyanis ellenzéki pártok megbízására bizonyos személyek szegény és hátrányos helyzetű embereket kerestek meg azért, hogy egy videót készítsenek róluk. Mint mondta:

2019 novemberében néhány ezer forintért olykor a munkahelyük elvesztésével fenyegetve arra kérték őket, hogy a következőket nyilatkozzák: őket régebben arra kényszerítették, hogy vegyenek részt a választásokon, és szavazzanak arra, akire egyébként nem szerettek volna.

A felvételt nem mutatta meg, de elmondása szerint azt az időközi választás előtt akarta nyilvánosságra hozni a baloldal, azzal a céllal, hogy a választókat manipulálják.

Az ellenzék közös jelöltje visszautasította a vádakat, Pollreisz Balázs közölte: meglepve látta a hírt, hogy választási csalásra készül. Elmondása szerint az említett videót egyszer látta, egy újságíró mutatta meg neki.

Egynéhány ember közül az egyiküket megismertem és megkerestem, hogy ez hogy készült ez a videó, miről szól ez, mi történt. És hát ő egyértelműen elmondta, hogy a videó készítője egy közvetlenül a Fideszhez köthető személy aki ezt készítette és ő ezért pénzt adott nekik

– fogalmazott Pollreisz.

A videó állítólagos készítője, Menyhért Mészáros László azt állítja, nem ismeri sem a Fideszt, sem az ellenzéki politikusokat, a felvétellel a roma önkormányzat visszaélésére akarta felhívni a figyelmet, illetve arra, hogy a testület volt elnöke a szavazás helyszínére szállította romákat, akiknek a Fideszre kellett szavazni, különben a munkájuk elvesztésével fenyegették őket.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik