Belföld

Hollik: A Fidesz-KDNP egyetért Orbán Viktor Gyöngyöspatáról tett kijelentésével

Nem engedi el a Fidesz-KDNP a gyöngyöspatai kártérítés témáját. Hollik István szombaton tartott sajtótájékoztatót, és bejelentette, hogy

a Fidesz-KDNP teljes mértékben egyetért a miniszterelnökkel abban, hogy Soros-hálózat által indított perben a gyöngyöspatai cigány családok számára megítélt százmillió forintos kártérítés nagyon igazságtalan, a helyzetet nem oldja meg, és csak további feszültségeket szít.

Hollik erejéből még egy sorosozásra futotta:

A kormányfő csütörtöki évkezdő sajtótájékoztatója sokaknak nem tetszett, a miniszterelnök szavai a gyöngyöspatai helyzetről pedig nagyon nem tetszettek a Soros-hálózatnak.

Ezek után már nem is meglepő, hogy Hollik a témát sorosozással zárta:

Soros György által finanszírozott Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közleményben tiltakozott a miniszterelnöki mondatokkal szemben.

A TASZ egyébként valóban úgy reagált a miniszterelnök mondataira, hogy „Orbán Viktor a roma gyerekek családjait ingyenélőként bélyegzik meg, ezzel tovább fokozva a romákkal szembeni sértő előítéleteket, ami elfogadhatatlan az ország miniszterelnökétől.”

Orbán Viktor az év első Kormányinfóján nemcsak kritikusan, de etnikai alapon nyilatkozott a gyöngyöspatai iskolai szegregáció miatt a jogellenesen elkülönítve oktatott cigány gyerekeknek megítélt kártérítésről. Azt mondta egész pontosan, hogy „egy etnikailag meghatározó népcsoport tagjai egy nagy jelentőségű összeget fognak kapni mindenfajta munkavégzés nélkül”.

kiemelt kép: mti ; forrás: mti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik