Belföld

Azonnali vizsgálatot rendelt el az EMMI a kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás miatt

Belső vizsgálatot indított Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a kaposvári Zita Speciális Gyermekotthonban történt bántalmazás miatt.

Közleményükben azt írták, hogy az államtitkár – akinek pénteken jutott tudomására a közösségi médiában megjelent felvétel – tájékoztatást kért a gyermek jelenlegi állapotáról és vizsgálat lefolytatására utasította az intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatóját, Benedek István Zsoltot. Hangsúlyozták: a gyermekvédelemben is zéró tolerancia érvényes a bántalmazással szemben.

A közösségi médiában megjelent videón az látható, hogy egy fiú a szobatársát üti és rúgja, a videó készítője pedig nevetve követi az eseményeket.

A nyomozók már kihallgatták a megvert fiatalt és a gyermekotthonban további tanúkat hallgattak meg. A két feltételezett fiatalkorú egyikét gyanúsítottként hallgatták ki. A videón látható erőszakos társa megpróbált kereket oldani a bűncselekmény elkövetése után, ezért körözést adtak ki ellene. A brutális fiatalt villámgyorsan elfogták, az előállítása ezekben a percekben is tart. A rendőrség várhatóan még a mai napon előterjesztést tesz a letartóztatásának indítványozására.

Videóra vették a kaposvári gyermekotthon egyik lakójának megverését
A felvétel nemrég készülhetett, úgy tudjuk, a SZGYF munkatársai jelenleg is a Zita Gyermekotthonban próbálják kideríteni, mi történt. 

Kiemelt kép: Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára. Fotó: Soós Lajos / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik