Belföld

Elutasította Czeglédy Csabáék fellebbezését a Fellebbviteli Főügyészség

A Czeglédy Csaba és társai ellen indult ügyben a Fellebbviteli Főügyészség alaptalannak tartja a védelemnek a büntetőeljárás áttételére irányuló indítványát

A Szegedi Törvényszék előkészítő ülésén a védelem újabb, a Szegedi Törvényszék illetékességét kifogásoló és az ügynek a Szombathelyi Törvényszékhez történő áttétele iránti indítványát utasította el.

Az elsőfokú bíróság előtt tovább folytatódik az iskolaszövetkezetekkel kapcsolatos költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás, melynek során három vádlott és védője ismételten indítványozta, hogy a büntetőeljárás a Szombathelyi Törvényszékhez kerüljön illetékesség okából áttételre. A Szegedi Törvényszék eljáró tanácsa az erre irányuló indítványokat elutasította, mely végzések ellen a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

A másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezéseket alaptalannak ítélte, mert álláspontja szerint a Szegedi Törvényszék illetékessége változatlanul fennáll, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyását indítványozta. Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni a fellebbezésekről.

Kiemelt kép: Balogh Zoltán / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik