Belföld

Megdöbbent a Borkai-orgián az új polgármesternek kiszemelt Fidesz-jelölt

Január 26-án időközi polgármester-választást tartanak Győrben, miután Borkai Zsolt – bár a szexorgiája ellenére megnyerte az októberi polgár-mesterválasztást, utána mégis – lemondott posztjáról.  A Fidesz jó két hét múlva képviselőjét, Dézsi Csaba Andrást indítja, akit korábban épp Borkai elől állítottak félre, most mégis ő lehet az utód.

Kövér takarította el Borkai útjából a fideszest, aki most Borkai helyéért indul
Dézsi Csaba Andrásról már csak kevesen tudják, hogy a Borkai-korszak előtt a győri Fidesz legfontosabb alakja volt, de a pártvezetés félreállította. Felidézzük a győri polgármesteri posztért induló kardiológus politikai pályaívét.

A Magyar Nemzet most interjút készített Dézsivel, az első kérdések természetesen a Borkai-botrányra vonatkoztak. Mit szólt az ügyhöz? – hangzott az első kérdés.

„Megdöbbentem, mint a legtöbben, akik korábban nem hallottunk ezekről a dolgokról.”

A 24.hu által is megírt konfliktusról azt mondta Dézsi:

A Borkai–Dézsi konfliktusról is tudnak a győriek, aminek következtében háttérbe húzódtam az elmúlt 12 évben a politika élvonalából. Győrben ismerik az eddigi munkásságomat, pontosan tudják, hogy olyan ember vagyok, aki a hatékony megoldásokat, a kompromisszumokat keresi, és nem rombolok magam körül, hanem sokkal inkább alkotó munkát végzek.

Dézsinek volt arra is érve, miért nem lenne jó Győrnek egy ellenzéki polgármester:

Fontos tény, hogy most egy nagyon erős többségünk alakult ki a győri közgyűlésben, ahol a Fidesz–KDNP 15 fős képviselőcsoporttal rendelkezik. Ezzel szemben az MSZP-t és a DK-t is csak egy-egy ember képviseli. A győri emberek, köztük én is, békét, nyugalmat és további töretlen fejlődést szeretnénk megélni a városunkban. Meg kell mondanom, hogy leginkább emiatt döntöttem el, hogy vállalom a feladatot. Nem hagyhatjuk, hogy Győrben működésképtelen önkormányzat alakuljon ki, és a nagypolitika csataterévé változzon a város.

Min változtatna a Borkai-időszakhoz képest? – ez volt egyik utolsó kérdés.

Leginkább a kommunikációban. Ki kell nyitni szélesre a városháza kapuit, és konzultálni kell vezetői szinten a társadalmi és civil szervezetekkel, kamarákkal éppúgy, mint a különböző városrészek lakóival. Meg kell hallgatni az emberek sokkal szélesebb körének a véleményét, ami gyakran sokkal rövidebb úton elvezet a praktikus megoldásokhoz. Bíznunk kell egymásban.

Kiemelt kép: Dézsi Csaba András kardiológus főorvos, önkormányzati képviselő, a Fidesz-KDNP győri polgármesterjelöltje a jelöltbejelentő sajtótájékoztató után Győrben 2019. december 6-án. A megyeszékhelyen január 26-án tartanak megismételt polgármester-választást, miután Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik