Belföld

Letartóztatták a nagymamáját pincében elásó bajai fiatalt

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés miatt indítványozta a letartóztatását annak a 25 éves bajai férfinak, aki agyonverte csütörtökön a nagyanyját Baján.

A fiatalember ököllel többször is arcon ütötte a 79 éves nagymamáját, aki emiatt koponyaalapi törést és koponyaűri vérzést szenvedett és a helyszínen elhunyt. Ezután a férfi a ház pincéjébe vonszolta a holttestet és ott elásta. A nagyanyját bántalmazó férfit már másnap őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki halált okozó testi sértés miatt. A fiatal férfi beismerte a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatás során.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége, és szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását. Álláspontjuk szerint megalapozottan feltehető ezen kívül az is, hogy a gyanúsított tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, valamint tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével vagy elrejtésével próbálná megnehezíteni a bizonyítást. De a büntetett előéletű gyanúsított esetében a bűnismétlés veszélye is a letartóztatás elrendelését indokolja.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A nyomozási bíró végzését az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik