Belföld

Megszólalt a megkínzott galgahévízi kutyák gazdája

Rohamosan lett ilyen ez a kutyus mert lemérgezték, és nem volt beoltatva, nem mertem elmenni állatorvoshoz, hogy jöjjön ki segítsen nekem. És ettől lett ilyen ödémás a feje

– mondta az ATV Híradónak az a férfi, akinek kutyáját csontsoványan, bedagadt fejjel találták meg állatvédők Galgahévízen.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Gödöllői Árva Lelkek Állatvédő Egyesület három kutyát mentett meg a Pest megyei településről, mindhárom állat életveszélyes állapotban volt, amikor rájuk találtak.

Az egyik kutya nyakára annyira feltekeredett a kötél, hogy mozogni sem tudott, valószínűleg hónapok óta egy helyben toporgott, mivel a madzag miatt leülni sem volt képes.

A Patriknak keresztelt kutya kezelése elkezdődött az Állatorvostudományi Egyetemen, az állat sokkal jobban van, barátságos az emberekkel, folyamatosan csóvál.

A Gödöllői Árva Lelkek Állatvédő Egyesület elnöke elmondta:

Az első lépés az, hogy fizikálisan fel kell erősíteni, mert addig nem lehet őt altatni a műtéthez. Plasztikázni kell a nyakát, de nagyon rossz állapotban van, fel kell erősíteni mert nem bírná az altatást. Most ezen dolgoznak, mindent megkap a kutya amit kell.

Az állatvédők a kutyák gazdáit feljelentették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik