Belföld

Hétfő óta nincsen rendes fűtés a tatai Eötvös József Gimnáziumban, ma már az udvaron tüntettek a diákok

Hétfő óta sálban és kabátban ülnek a diákok az Eötvös József Gimnázium termeiben, miután nincsen rendes fűtés az intézményben – tudta meg a 24.hu. A leghidegebb kedden volt, akkor a tanulók 11-14 fokot mértek, ezért aznap haza is küldték őket a harmadik óra után.

Szerdán már pár fokkal melegebb volt, ez azt jelenti, hogy a gyerekek hőmérői 14-16 fokot mutattak. Ma nem engedték haza őket, viszont egy idő után elegük lett abból, hogy kabátban és pokrócba bugyolálva kell tanulniuk, ezért kimentek tüntetni az udvarra. Demjén Ferenc nagy slágerét, a Jégszívet énekelték el, egy zárt csoportba pedig fel is tettek egy videót a tiltakozásról:

 

Egy diák a 24.hu-nak azt mondta, csak annyit közöltek velük, hogy elromlott a fűtés, de arról nem tájékoztatták őket, hogy mikor lesz újra szobahőmérséklet a termekben. Barsi Évát az iskola igazgatóját és a Tatabányai Tankerületi Központot is arról kérdeztük, hogy mi az oka annak, hogy nincsen rendes fűtés az iskolában és mikorra várható, hogy megjavítják. Egyelőre sem az iskola, sem a tankerület nem válaszolt kérdéseinkre.

Frissítünk!

A gimnázium igazgatója szerda este válaszolt kérdéseinkre, mint írja:

A tatai Eötvös József Gimnázium és Kollégiumban a téli szünet utáni iskolakezdéskor az intézmény több helyiségében a hőmérséklet alacsony volt 16-17-fok, annak ellenére, hogy a fűtés be volt kapcsolva. Ennek fő oka,hogy elromlott a rendszer egyik szivattyúja. A hétfői napon került sor a tönkrement szivattyú cseréjére, mely során a rendszer leengedése és feltöltése után a kazánok az intézmény teljes felfűtését még nem tudták megfelelően biztosítani a keddi iskolakezdésig.

A keddi napon a diákokat a 3. óra után hazaengedtük. A szivattyú cseréje során észlelte a szerelő, hogy a működő négy kazánból egy meghibásodott, ennek javíttatásáról a Tankerület azonnal intézkedett. A működő 3 nagy teljesítményű kazánnal a fűtés kisebb kapacitással, de biztosítható. A folyosók, valamint a tornacsarnok teljes felfűtése még nem biztosított.

A mai napon a tantermek közül néhány kivételével a hőmérséklet elérte a 20 fokot. A hűvösebb tanterembe hősugárzókat helyeztünk el, illetve kértük a kollégákat, hogy ahol úgy látják, hogy nem megfelelő a hőmérséklet abból a teremből a tanáriba, a könyvtárba vagy akár az igazgatói irodába menjenek át órát tartani. A Tankerület műszaki szakterületének munkatársa is személyesen győződött meg a fűtési rendszer működéséről, illetve intézkedtek arról, hogy az Intézményben minél hamarabb mindenhol megfelelő hőmérséklet legyen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik