Belföld

Infarktusos beteghez menet nyomott egy videót a győri fideszes polgármesterjelölt

Lassan a hajrába fordul a győri polgármester-választás kampánya, amit Borkai Zsolt lemondása miatt írtak ki. Január 26-ra készül Dézsi Csaba András, a győri kórház főorvosa is, aki a Fidesz-KDNP jelöltje lesz az időközin.

Dézsi saját Facebook-oldalán szombaton egy új videót jelentetett meg, amelyben ugyan nincs szó politikáról, de az alkotás azért simán elmegy egy imázsklipnek is. A videó lényegében az orvosok leterhelő munkájába ad rövid bepillantást, de Dézsi a kísérőszövegben nem ezt, hanem nagy általánosságban a nők családfenntartó szerepét és időt nem kímélő áldozatvállalását emelte ki. A videóval be is söpört több száz lájkot és támogató gratulációt.

A meglepő azonban az, hogy a videó szövegéből az is kiderül, hogy a szívspecialistát éppen egy infarktusos beteghez hívták be, amikor a kórház előtt megállt elkészíteni a felvételt.

„Szombat reggel hat óra van, és éppen most parkoltam le ide a saját parkolómba, mert jött egy szívinfarktus, és ilyenkor, amikor a város alszik, és a sürgősségin is nagy nyugalom van és csönd, jövök, és megint csak megmentjük egy ember életét”

– mondta a kamerába a polgármesterjelölt, miközben a nézőnek is körbemutatta a hajnali üres parkolót.

A videót a Népszava vette észre elsőként. A lap próbálta megkérdezni Dézsit is, hogy nem tartja-e kockázatosnak, hogy a videó kedvéért időt veszteget, miközben az infarktusos beteg ellátásához hívták.

Dézsi egyelőre nem válaszolt a Népszava kérdéseire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik