Belföld

Lázár: Orbán Viktornak a legerősebb a valóságérzékelése a Fideszben

Nagyinterjút adott a hódmezővásárhelyi Promenád.hu hírportálnak Lázár János, amelyben többek között az önkormányzati választás eredményéről is beszélt. A politikus szerint a Fidesznek dolgoznia kell azon, hogy visszaszerezze a választók bizalmát, ehhez a nemzeti oldalnak jobbá kell válnia a következő években.

A választást nem a baloldal nyerte meg, hanem a Fidesz veszítette el, itt és országosan is. El kell tehát gondolkodnunk, miért szenvedtünk veszteségeket.

Lázár kijelentette, hogy a Fidesz elveszítette bizonyos választói csoportok bizalmát, miközben korábban, amikor kormányzati lehetőséget kapott, valós problémákkal foglalkozott, és az emberek hétköznapi kihívásaira tudott választ adni.

A célom, hogy minél több lakossági találkozáson szerezzek személyes benyomásokat, ezért tartom fontosnak az Egy Ladában Lázárral sorozatot is. A felvételek megmutatták számomra, hogy sokszor bántó a különbség az emberek hétköznapi élete és aközött, amiről egyes politikustársaim beszélnek. Minél inkább nő ez a távolság, annál nagyobb a veszély, hogy a kettő közötti szakadékba beszivárognak a szélsőségesen liberális vagy baloldali pártok, és megszállják az emberek gondolkodásmódját.

A képviselő úgy véli, hogy „az irigységre építő baloldal fő fegyvere a digitális technológia által anonim formában, illetve álnéven folytatott uszító politika”. Hozzátette:

Orbán Viktornak nincs szüksége az én tanácsomra, az egész Fideszben neki a legerősebb a valóságérzékelése,

de a magyar nyugdíjasokat nem érdeklik a gazdaság kedvező makroadatai, az ő problémáikra ezek nem adnak konkrét, hétköznapi választ.

Gyűlöletkampányt ugyanis mindig könnyebb szervezni, mint rezsicsökkentést vagy otthonteremtési támogatást kialakítani.

Lázár szerint a baloldal „nem tesz mást, mint Orbán Viktor és a fideszes vezetők ellen uszítja az embereket, és a gyűlölet kultuszát építi, miközben semmi érdemi mondanivalója nincs az ország jövőjéről, az emberek hétköznapjairól”. Ugyanakkor reméli, hogy hamarosan végre lezárul a „a kommunista tempó időszaka, és sikerül a lelkekben, a fejekben is befejezni a rendszerváltást”.

Az interjúban szóba került az is, hogy Lázár virágot vitt Horthy Miklós sírjára, ami nagy felháborodást váltott ki. A politikus tettét azzal magyarázta, hogy:

Megcáfolhatatlan tény, hogy 1919-ben a baloldal tombolása után Horthy Miklós és bajtársai mentették meg az országot a pusztulástól. Ezt az 1920-as években baloldali és liberális politikusok, társadalomtudósok, költők és írók is pontosan tudták és elismerték, ez adta a rendszer legitimációját. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a Horthy-rendszer társadalompolitikája vagy a világháborús szerepvállalása hibátlan vagy bűntelen lett volna.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik