Belföld

Tűzre utaló jelek miatt kiürítettek egy gépet a debreceni reptéren

Kigyulladt a Wizz Air egyik gépe szombaton a debreceni repülőtéren – számolt be az Utazómajom. A cikk szerint a Debrecen és Párizs között közlekedő járat volt az érintett.

Az Airlines Travel a Facebook-oldalán közzétett egy videót is, amelyen azt látni, hogy az utasok csúszdán hagyják el sérült Airbus A320-at, ám azt egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet. Az Utazómajom információi szerint senki nem sérült meg.

A Debrecen Airport az AIRportal.hu megkeresésére azt közölte, hogy a repülőtéri tűzoltó egységek és a rendőrség másodperceken belül a helyszínre érkeztek, majd a repülőgép személyzetével együtt megkezdték az utasok leszállítását és ezzel egy időben a tűz eloltását. A repülőgépen 180 utas tartózkodott, akik közül sikerült mindenkit épségben leszállítani.

Evacuare pe toboganeCursa Debrecen – Paris, operator aerian Wizz Air.Aeronava implicata: Airbus A320Cauza: incendiu la APU (Auxiliary Power Unit)Video via Andrei AnsaryA se remarcă faptul că pasagerii și-au luat bagajele cu ei.

Közzétette: Airlines Travel – 2020. január 4., szombat

Frissítünk!

Cikkünk megjelenése után a Wizz Air közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, az alábbiakban közöljük. „A Wizz Air megerősíti, hogy január 4-én, W6 7867-es számú, Debrecenből Párizs-Beauvais-ra közlekedő járatát ki kellett üríteni a felszállást megelőző jégmentesítés során a Debreceni Repülőtéren, miután a földi kiszolgáló személyzet és a reptéri tűzoltóság lehetséges tüzet jelentett a repülőgép hátsó részén. A személyzet az ilyenkor szokásos protokollt követve az első ajtók csúszdáin evakuálta az utasokat. Minden utas biztonságosan elhagyta a fedélzetet. A reptéri tűzoltóság és a karbantartó személyzet alaposan átvizsgálta a repülőgépet, és megerősítette, hogy nem történt tűzeset, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását a függőleges vezérsíkot megvilágító lámpa fényében. A leszállított utasokról szállás és étkezés biztosításával gondoskodik a Wizz Air. A járatot holnap (január 5.) reggelre ütemeztük át, ahogy a visszafelé, Párizs-Beauvais-ból Debrecenbe közlekedő járatot is. A személyzet mindenben az előírásoknak megfelelően járt el, és professzionális módon ürítette ki a repülőgépet. A Wizz Air őszintén elnézést kér a kellemetlenségért, de utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága továbbra is a legfontosabb számunkra.”

Kiemelt kép: archív, MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik