Belföld

62 millió forintért méretnék fel a Paks II. építéséhez szükséges munkaerő-tartalékot

Közbeszerzési eljárást indított Gulyás Gergely vezette tárca a Paks II. beruházáshoz kapcsolódó munkaerő tanulmány elkészítésére vonatkozóan – írja az uniós hirdetmény alapján az Mfor.

A nyertes vállalkozónak egy olyan átfogó tanulmányt kell majd készítenie, amelyben felméri a rendelkezésre álló hazai és külföldi szabad szakképzett munkaerő mennyiségét, illetve azon nagyobb hazai és külföldi beruházásokat, amelyek elszívó hatást jelenthetnek a Paks II. beruházás tekintetében.

A Miniszterelnökség minderre nettó 62,05 millió forintot szánna. A tanulmány terjedelmét illetően minimum 336 ezer karakteres korlátot szabott meg a Miniszterelnökség, ami nagyjából 62 oldalt jelent.

A kiírás alapján csak olyan vállalkozó pályázhat a munkára, aki az elmúlt három évből referenciaként legalább egy munkaerő felmérésekre vonatkozó, az energetikai szektor egésze vagy annak egyes szereplői számára készített, minimum 210 ezer karakteres tanulmányt fel tud mutatni. És rendelkezik legalább egy felsőfokú végzettségű, közbeszerzés tárgyához kapcsolódó tanácsadási és/vagy projektvezetési tapasztalattal, illetve egy felsőfokú végzettségű, szervezetfejlesztési tanácsadási tapasztalattal rendelkező szakemberrel – írja az Mfor.

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik