Belföld

Bálint gazda lett az év embere

Az RTL Magyarország 2013 óta évente meghirdeti “Az Év Embere” díjat, a jelöltek között pedig mindig olyan emberek kapnak helyet, akik a szerkesztőség szerint “kitartásukkal, emberségükkel vagy teljesítményükkel példát mutatnak”, írja a Műsorvízió.hu. A jelöltek között a közönség dönt a szavazatával. 2019-ben tíz jelölt volt a listán, a nézők pedig január 1-ig szavazhattak, végül közel 30 ezer voks érkezett.

7845 néző szavazata alapján 2019-ben Bálint György, vagy ahogyan az ország ismeri, Bálint gazda lett az Év Embere, aki 2019. július 28-án ünnepelte a 100. születésnapját, írja a lap. Így a többek között Hazám-díjjal, Táncsics Mihály-díjjal, A Haza Szolgálatáért Érdeméremmel, Magyar Szabadságért díjjal és Prima Primissima díjjal is kitüntetett kertészmérnök a századikba lépve az év embere elismerést is bezsebelhette. Gratulálunk!

Bálint gazda: Ha egy darab kenyér leesik az asztalról, fölveszem, megcsókolom, elfogyasztom
Nagyinterjú a századik évét taposó Bálint Györggyel loboncról és dumáról, Ablakról és Szadiról, mezőgazdaságról és politikáról. És persze arról, hogy mi fontos igazán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik