Belföld

Megszerezte a régi Posta-központot Schmidt Mária családi cége

Megszerezte a Városmajor utca 35-37-es számú telken található Városmajor Office Centert Schmidt Mária családi cége, a tőzsdén is jegyzett Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) – írja az mfor.hu.

A Schmidt Mária és két gyermeke – az LMP-s parlamenti képviselő Ungár Péter, valamint Ungár Anna – által közvetve 64,4 százalékban tulajdonolt cég a Városmajor Projekt Ingatlanhasznosító Kft.-vel kötött adásvételi szerződést egy 15 ezer négyzetméteres budapesti irodaház megvásárlásáról. Amelynek „különlegessége, hogy a 12. kerület egyik legfrekventáltabb utcájában egy 7 szintes, 248 férőhelyes parkolóház kialakítására van jogerős építési engedélye. A tranzakció zárásának várható időpontja 2020. január 31.” – olvasható a közzétételben.

Az említett Városmajor utcai épület 1981 és 1986 között jött létre a Kossuth- és Ybl-díjas építész, Vadász György tervei alapján. „A maga korában ultramodernnek számító létesítményt azért építették, mert a Postának hatalmas telefon- és kapcsolóközpontra volt szüksége, amelyet ott helyeztek el. Az irodaház legismertebb mai bérlője a Magyar Posta, amely ott működteti a Budai Központi Kézbesítő Postát” – írja az mfor.hu.

Kiemelt kép: Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója beszédet mond Boldog Sándor István mártírhalált halt szalézi szerzetes emlékhelyének ünnepélyes avatásán és mártírtársainak újratemetésén a Rákoskeresztúri új köztemető 301-es parcellájában 2019. október 24-én. MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik