Belföld

80 ezren kaptak félmilliós juttatást a fegyveres testületekben

Még az év végén megkapták bruttó félmillió forintos juttatásukat a fegyveres testületek dolgozói – közölte az M1 aktuális csatorna csütörtök esti Híradójában a Magyar Államkincstár tájékoztatására hivatkozva.

A juttatásokat 72 óra alatt 80 ezer embernek számfejtették

– jegyezték meg. Kész-Varga Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az M1-nek azt mondta: a pénzt december 30-án valamennyi rendőri szerv és intézmény az összes jogosultnak elutalta. Belicza Andrea, a Honvédelmi Minisztérium sajtófőnöke úgy nyilatkozott: az ünnepek alatt is több ügyviteli alkalmazott és bérszámfejtő dolgozott azon, hogy valamennyi jogosult megkapja pénzét. Hétfőn mindenkinek átutalták, így 31-én már minden jogosult katona számlájára meg is érkezett az összeg – közölte.

Kiemelt kép: Rendőrök alkoholmentes pezsgővel koccintanak szolgálatuk végén a kelebiai szolgálati épületükben 2019. december 31-én szilveszterkor. Az ország déli részén két éve elkészült műszaki határzárat folyamatosan, a nap 24 órájában ellenőrzik rendőrök és katonák. MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik