Belföld

Közel 600 milliót kellett betolnia a veszprémi kézicsapatba Mészáros Lőrinc barátjának

Nagy összeget pumpáltak a tulajdonosok a Telekom Veszprém kézilabda-csapatba 2019 során, olvasható ki a klub mögött álló cég éves beszámolójából – kezdi cikkét a mfor.hu

A portál megnézte a csapat mögött álló cég, Veszprém Handball Team Zrt (VHT). vonatkozó beszámolóját, amiből az derült ki, hogy a Szíjj László építőipari óriása 573 millió forint kölcsönt adott a Veszprém Handball Team Zrt.-nek, 20 millió forintnyi kamattal, a Veszprémi Építők pedig 10 milliót, 11 milliónyi kamattal. A Mészáros Lőrinc barátjának tartott Szíjj Lászlóhoz tartozó Duna Aszfalt amúgy a VHT a többségi (94 százalékos), míg a Veszprémi Építők a kisebbségi tulajdonosa.

A portál emlékeztet: már 2018-ban is volt egy nagyobb pótbefizetés: akkor 616 milliót kellett betolnia a Duna Aszfaltnak a veszprémi kézilabdacsapatba.

A beszámolóból egyébként az derült ki, hogy a kisegítés ellenére javult a VHT anyagi helyzete:

  • bár alkalmazottainak száma 64-ről 92-re nőtt a tavalyi év első felében, miközben a bérköltség 2,1 milliárdról 1,2-re csökkent
  • a cég a 2018-as, egész éves 479 milliós veszteségét 2019. első félévében 221 milliós nyereségre fordította.
  • a nettó árbevétel tavalyelőtt egész évben 2,5 milliárd volt, míg a tavalyi év első hat hónapjában 2 milliárd.

Kiemelt kép: A veszprémi Lékai Máté (k) és Daymaro Salina (j), a portugál csapat játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém – FC Porto Sofarma mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. október 13-án.
MTI/Bodnár Boglárka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik