Belföld

Szerda este csak a ködös területeken fagyhat

Szerdán többnyire gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel. Éjszaka sokfelé párássá válik a levegő, köd is képződik, amelynek a kiterjedése csütörtökön fokozatosan csökken, a legtöbb helyen kisüt a nap, de az Északi-középhegység környezetében, az Észak-Alföldön tartósabban megmaradhat. Az északnyugati szél kora délután még élénk lesz, majd mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -2 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -2 és +6 fok között alakul, a fagypont körüli értékek a tartósabban borult, ködös tájakon várhatók.

Kontinensünk nagy részének időjárását egy hatalmas kiterjedésű anticiklon határozza meg. Ennek területén túlnyomóan napos idő van, kisebb felhőfoszlányok vannak az égen, csapadék csak elvétve fordul elő. A magasnyomástól északra vonulnak időjárási frontok, arrafelé borult az ég, és sokfelé fordul elő nagy mennyiségű, 30-50 mm-nyi vegyes halmazállapotú csapadék.

A Kelet-európai-síkságon ciklonok hatására változékonyabb az idő, és szintén több helyen esik, de a csapadék mennyisége szerényebb. Csütörtök estig anticiklon alakítja a Kárpát-medence időjárását, a magasban zajló melegedés miatt erősödik a ködhajlam.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik