Belföld

Háborús bűncselekményért számoltatnák el a Fideszt

Legalábbis ezzel fenyeget közleményében a Magyarországi Munkáspárt 2006.

Miközben az EU és a németek ellen szabadságharcost játszik, a Fidesz-rezsim 600 milliárd forintért vesz fegyvereket Németországtól – írja vasárnapi közleményében a Magyarországi Munkáspárt 2006, amely szerint az ilyen pénzkidobás felesleges, mivel az üzletet a hazai szegényekkel fizettetik meg, növelve az általános nyomort.

„Az ilyen pénzkidobás veszélyezteti a nemzetközi békét és stabilitást. Háborús bűncselekményekért fogjuk elszámoltatni a Fidesz vezérkarát, ha ezeket a fegyvereket külföldi konfliktusokban az agresszorok oldalán próbálják meg bevetni” – írják, hozzátéve, „a Fideszhez hasonló szélsőjobboldali kormányok részéről mindig fennáll a veszély, hogy a haderőt a saját lakossága ellen fogják bevetni. Semmiféle geopolitikai fenyegetés nem indokolja, hogy hazánk ilyen tetemes összeget szánjon fegyverkezésre. Elutasítjuk a Trump és a NATO őrült követeléseit a katonai költségvetés növelésére.”

A párt szerint az is aggasztó, hogy azt a német fegyveripart támogatják, amely fegyverekkel járul hozzá az Egyesült Államokkal szövetséges „szaúdi iszlamofasiszták” jemeni népirtásához. „Az ilyen üzletek bizonyítják, hogy a NER továbbra is része az általuk álságosan kritizált, neoliberális euroatlanti globalizált kapitalizmus rendszerének, amelyet teljesen fals módon állítanak szembe a keresztény-konzervatív marketing imázsukkal.”

A közlemény szerint a szociális egyenlőtlenség, a klímaválság és a növekvő militarizmus egyenes út egy újabb világháborúhoz, amelyet csak vörös és zöld megoldásokkal lehet megelőzni.

Kiemelt kép: A párt borítóképe a Facebookon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik