Belföld

Karácsonykor fogták el a kamaraerdei gumiszurkálót

Egy 68 éves férfi volt a kamaraerdei autók réme: karácsonykor fogták el, amikor újabb két autó kerekét szúrta ki a környéken.

A Budaörsi Infó szerint a karácsonyi ünnepek alatt újabb két személyautó gumiját vágta ki az az ismeretlen elkövető, aki az elmúlt hetekben már több hasonló akciót hajtott végre Kamaraerdőn.

A Budaörshöz tartozó terület lakói már december eleje óta panaszkodnak, hogy a környék több utcájában valaki vagy valakik leengedték, kivágták vagy kiszúrták az ott parkoló autók kerekét. Miután a sorozatos esetekből sajtóhír lett, a elkövető leállt egy időre.

A gumiszurkáló azonban csak rövid szünetet tartott, karácsonykor újra aktivizálta magát.

A lakók korábban azt gondolták, hogy valamiféle önbíráskodásról van szó, mert egyre több a közlekedést akadályozó, az úttesten parkoló autó a környéken. A helyiek Facebook-csoportján olvasható bejegyezésekből azonban kiderült, hogy már az első akciók között is volt olyan eset, ahol az autó a tulajdonosa kertjében állt, amikor kiszúrták a kerekét. Karácsonykor szintén olyan gépkocsi gumiját bökték ki, amely magánterületen parkolt. Az elkövető alapos munkát végzett, két gumit is kiszúrt.

Egy másik esetben az egyik kamaraerdei lakó külföldi vendégének autógumiját szúrták ki december 25.-e reggelre.

Frissítés:

A Police.hu szerint 2019. december 25-én este elfogták a bűncselekmény-sorozat elkövetésével gyanúsítható férfit. Az elkövető igazoltatása során az is kiderült, hogy az osztrák társszervek tartózkodási hely megállapítása miatt körözik, valamint a törökbálinti lakásában megtartott kutatás során az egyenruhások több lőfegyvert, és az ahhoz tartozó lőszereket is lefoglaltak.

A rendőrök a 68 éves férfit előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rongálás és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűncselekmény elkövetése miatt indított eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik