Belföld

Az áldozatsegítő központokat ajánlotta a minisztérium a Bujákon összevert nőnek

Orosz Bernadett rendőri védelmet kért.

Pszichológust és jogi segítséget ajánl fel az Igazságügyi Minisztérium a Bujákon brutálisan összevert hatgyermekes édesanyának – derül ki 168 órának eljuttatott minisztériumi válaszból. Az asszony rendőri védelmet kért a jelenleg is szabadlábon tartózkodó elkövető ellen, de erről egyelőre nincs szó – jegyzi meg a lap.

Orosz Bernadett korábban levelet írt Varga Judit igazságügyi miniszternek, azt állítva, hogy áldozat- és tanúvédelem járna neki, de semmit nem kap. Ő az a hatgyermekes édesanya, akit volt barátja novemberben a felismerhetetlenségig összevert.

Levelet írt Varga Juditnak a Bujákon összevert anya
Azt szeretné, hogy az igazságügyi miniszter a győri gyermekgyilkossághoz hasonlóan azonnal rendeljen el vizsgálatot az ő ügyében is.

A nő hiába kért bántalmazójával szemben személyi védelmet, kérését elutasították, K. István ellen csak távoltartást rendeltek el, másodszorra november 18-án.

Orosz Bernadett az igazságügyi minisztertől a rendőri védelem mellett, azt is kérte, hogy a győri gyermekgyilkosság esetéhez hasonlóan azonnal rendeljenek el vizsgálatot az ő ügyében is. Levelére Gellén Márton helyettes államtitkár válaszolt, azt írván:

Tájékoztatom, hogy a levelében jelzett, többnyire a büntetőeljárás során tett intézkedések, illetve a szükséges intézkedések elmaradásának kivizsgálása folyamatban van, annak eredményéről haladéktalanul értesítjük Önt.

Hozzátette azt is, hogy

Meglátásom szerint jelen helyzetben az Ön számára az egyik legfontosabb segítség az érdekérvényesítés szolgáltatás lehet.

Felhívta a figyelmét a kormányhivatalok áldozatsegítő szolgáltatásaira, valamint az Igazságügyi Minisztérium által működtetett áldozatsegítő központokra, ahol tájékoztatást, jogi tanácsadást és érzelmi segítséget kaphat. Írt az állami kárenyhítés lehetőségéről is, amelynek maximális összege 2019-ben 1.915.755 forint. Emellett 0-24 órában elérhető pszichológusi segítséget ajánlott fel az asszonynak, illetve azt, hogy jogi segítséget is kérhet a járási hivatalban.

Orosz Bernadett hétfőn újabb levelet írt Varga Juditnak. Azt írta Nnem érzelmi segítségre és pszichológusra, valamint jogi tanácsadásra van szüksége, „hanem arra, hogy az illetékes rendőrhatóság az ellenem elkövetett bűncselekményt azonnal és megfelelő súlyú bűncselekményként minősítse.”

Orosz Bernadett kedden a 168 Órának elmondta, hogy K. István messenger-üzenetet írt hétfő este nyolc óra körül az ő 12 éves lányának. Egy kellemes karácsonyi ünnepeket kívánó linket küldött át.

A portál megjegyzi, az üzenettel K. István valószínűleg megszegte a távoltartási végzés szabályait is, az ügyészség ugyanis azt kérte, hogy a sértettel sem közvetlenül, sem közvetve ne lépjen kapcsolatba.

A nő a lapnak elmondta, az ügyében november 14. óta kirendelt igazságügyi orvosszakértő a mai napig nem jelentkezett nála, hogy megvizsgálja. Darabos orrcsonttörése van, az orrsövényét fél év múlva műteni kell. Arcáról bár eltűntek a kék foltok, még mindig fel van duzzadva, fülcimpáját is össze kell varrni, a szája felett pedig belülről heges vadhús képződött, amit ki kell vágni. Elmondása szerint kisfia pár napja az óvodában is sírt, a kicsik a bántalmazás óta vele alszanak.

Kiemelt kép: TV2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik