Belföld

Fideszes polgármester: Muszáj valamit kitalálni, mert ha 2022-ben megismétlődik a 2002-es sokk, onnan nehéz lesz visszajönni

Kilenc év után újra győzőtt az önkormányzati választáson Répás József, Kiskunlacháza fideszes polgármestere, aki most a Magyar Hírlapnak adott interjújában országos ügyekről is nyilatkozott, szúrta ki az Index.

 Véleményem szerint a politikusok hitele országos szinten a béka feneke alatt van

– mondta a településvezető, aki szerint hiteles politikusok kellenek, akik iránt bizalommal vannak az emberek.

Répás úgy véli, manapság már nem lehet ezt a szakmát a végtelenségig művelni, mert „amint azt az önkormányzati választás is bebizonyította, az emberekben mindig ott van a változtatási igény”.

A legfontosabb, hogy ennél az új generációnál – amely mára felnőtt és érdeklődik a politika iránt, amelynek a 2002-es vereség és a 2006-os rendőrterror csupán történelem, amely számára az a természetes, hogy Európa kinyílt előttük, hogy stabil gazdasági jólét van az országban

– közölte a kiskunlacházi polgármester, aki úgy látja, hogy ennek a fiatal generációnak válaszokat kell adni.

Hogy milyen válaszokra gondolt a település vezetője?

Kommunikáció, szlogenek, imázs – ezek azok a dolgok, amiket át kellene dolgozni. Mi azért is tudtunk nyerni, mert a verbális és nyomtatott kommunikációban mertünk újítani. Azt látom – amellett, hogy maximálisan támogatom a kormány családcentrikus intézkedéseit –, hogy a mai tizen-, huszonéves generációt nem nagyon érdekli a csok, többségük még nem akar családot, ők utazni, világot látni akarnak, tanulni szeretnének. Nem a családalapítás az elsődleges életcél, amely leköti őket. Majd harmincéves korukban elgondolkodnak ezen, és ha akkor lesznek még lehetőségek, kihasználják. Ezt a generációt kellene megtalálni, megszólítani

– fogalmazott Répás. A polgármester leszögezte: „muszáj lesz valamit kitalálni, mert ha 2022-ben megismétlődik a 2002-es sokk, onnan nagyon nehéz lesz visszajönni”.

Azzal kapcsolatban, hogy mi történne, ha 2022-ben a Fidesznek nem lenne többsége, kivel tudna összefogni, vagy ha nincs létező ideális partner „hogyan lehet ezt a konstruktív politikai erőt felépíteni”, a polgármester azt mondta:

Egy párt létrehozása több milliárd forintba kerül, és kell hozzá egy nagyon jó médiaháttér. Azonban azt gondolom, két év alatt fel lehet építeni egy olyan politikai szervezetet is, amely 2022-ben öt-tíz százalékkal kvázi konstruktív szerepkörben ott tudna lenni az Országgyűlésben, és itt most nem az ellenzéki pártokra gondolok.

Kiemelt kép: Facebook/Répás József

Ajánlott videó

Olvasói sztorik