Belföld

Ingyenparkolót lobbizott ki a hívőknek a Borkai utódjának szánt fideszes jelölt

A szentmisék alatti káptalandombi parkolást intézte el a Fidesz győri polgármesterjelöltje, bár azt egyelőre nem tudni, milyen minőségében – írja az azonnali. hu. A portál felidézi: a most csütörtöki győri közgyűlésen a Fidesz már hangolt az január 26-ai időközi polgármester-választásra, lévén adót csökkentett. „Nem akárhogy, hanem úgy, hogy az eredeti, adót nem csökkentő javaslatot Dézsi Csaba András, a párt polgármesterjelöltje módosította úgy, hogy a garázsok után ne kelljen építményadót fizetni” – írják.

Dézsi azonban nem állt meg itt. Erőfeszítésének köszönhetően  az ünnepi szentmisék ideje alatt ingyen parkolhatnak a belvárosi Káptalandombon a székesegyház közelében, ahová egyébként csak engedéllyel lehet  behajtani. Mindez a győri egyházmegye tájékoztatásából derült ki. (A portál csak ott ütközött falakba, amikor megpróbálta kideríteni, hogy Dézsi ezt polgármester-jelöltként, avagy önkormányzati képviselőként tette. Erről kérdezősködve némi kommunikációs zavar alakult ki az egyházi térfélen.)

Már tíz polgármesterjelölt van Győrben a lemondott Borkai székére
Az ellenzéki induló szerint ez elég gyanús.

Borkai Zsolt november 8-án mondott le polgármesteri címéről. Ezt azután tette meg, hogy a róla készült szexvideó, illetve az üzleti köreinek gyanús ügyeiről szóló cikkek megjelenése ellenére október 13-án szűk többséggel, de megnyerte a győri polgármester-választást a DK-s Glázer Tímeával szemben. Az időközi polgármester-választás 2020. január 26-án lesz Győrben.

Kiemelt kép: Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő, a Fidesz-KDNP győri polgármesterjelöltje (k) beszél, mellette Radnóti Ákos fideszes alpolgármester, önkormányzati képviselő (j) és Veres András megyéspüspök (b) Győr adyvárosi betlehemének megáldásán 2019. december 11-én. A betlehemet Pusztai Csaba készítette.  MTI/Krizsán Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik