Belföld

Akár még fehér karácsonyunk is lehet

Változékony és esős idő lesz a jövő héten – írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján –, viszont az időjárás-jelentés szerint akár a fehér karácsony is benne van a pakliban, hiszen helyenként hózápor is előfordulhat.

A hét legelején sokfelé, aztán inkább csak a középső és a keleti tájakon fordulhat elő csapadék, van, ahol jelentős mennyiségre kell számítani. A korai és esti órákban 4-9 fok lesz, de napközben 5-10 fokig melegszik az idő, a Dunántúlon és a középső országrészben pedig viharos lehet a szél.

Kedden bár keleten megszűnik az eső, nyugaton és északon estétől már előfordulhatnak záporok, sőt hóviharok is. Valamivel hűvösebb is lesz: a minimum 3 és 6 fok körül alakul, a maximum meg 5 és 10 fok között. Karácsony első napján, szerda hajnalban és reggel lehetnek még záporok, hózáporok. A nappali hőmérséklet 5-11 fok körül alakul. Csütörtökön már csak kevés helyen lehet eső vagy hó és 4-7 fok lesz a maximum, a leghidegebb órákban azonban mínusz 3 és plusz 3 lesz a hőmérséklet.

Pénteken ugyancsak lehet csapadék, hol eső, havas eső, máshol pedig havazás. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 2, a maximumhőmérséklet 3 és 8 fok között alakul. Az év utolsó hétvégéjén szintén lehet hózápor, és vasárnap nulla fok fölé se kúszik a hőmérséklet éjszaka, és nappal is csak 1-5 fokra érdemes számítani.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik