Belföld

Lesz ingyenes étkezés a téli szünetben a rászoruló diákoknak

A közelgő téli szünetben is biztosítja a kormány a rászoruló diákok ingyenes étkeztetéséhez szükséges pénzügyi forrásokat – közölte kedden az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

A szülőknek a települési önkormányzat jegyzőjénél kell jelezniük, ha igénybe szeretnék venni az ingyenes gyermekétkeztetést  a téli szünet alatt,

ezzel biztosítani tudják a napi egyszeri meleg ételt. Az étkezés megszervezése az önkormányzatok feladata, a költségek jelentős részét azonban a kormány fizeti.

A szünidei gyermekétkeztetés igénybe vételének lehetőségéről a települési önkormányzat jegyzője általában írásban tájékoztatja a településen élő hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő szülőket, de a kérelem benyújtásához a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat is segítséget biztosít.

Az Emmi hozzátette: 2010 óta a kormány több mint háromszorosára – 27 milliárdról 82,5 milliárd forintra – emelte a gyermekétkeztetésre fordított támogatást. Ennek köszönhetően ma több mint félmillió óvodás és iskolás gyermek étkezik ingyen vagy kedvezményesen.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik