Belföld

Újabb barlangban rekedt embert mentettek ki Budapesten

2019 december 14-én egy a harmincas éveiben járó barlangtúrázó szenvedett balesetet a budapesti Ferenc-hegyi-barlangban. A súlyos sérüléseket szenvedett 35 éves férfi kimentésére a Magyar Barlangi Mentőszolgálat (BMSZ) 27 fővel vonult a helyszínre – írja a BMSZ. A tudósítás szerint az orvosi csapat a helyszínen ellátta a sérültet, szállítható állapotba hozta, majd speciális mentőhordágyon mintegy 5 óra alatt a felszínre juttatta és éjfél után átadta az Országos Mentőszolgálat kiérkező egységének.

A baleset a barlang 3. számú főhasadékában történt, a bejárattól 300 méter távolságra. A labirintus szerű barlang ezen szakasza szűk járatokkal és kuszodákkal tarkított, nagyon nehezen és lassan járható. Ahhoz, hogy a sérültet a felszínre lehessen hozni a barlangi mentőknek több helyen is tágítaniuk kellett a barlang járatait.

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat mai mentése idén az 5. éles barlangi mentőakció. Legutóbb 4 napja, december 10-én kellett segíteniük a Mátyás-hegyi-barlangban egy lábsérült nő kimentésében.

Kiemelt kép: Magyar Barlangi Mentőszolgálat

Ajánlott videó

Olvasói sztorik