Belföld

Puszta kézzel emeltek fel egy autót a rendőrök, hogy kimentsék az alá szorult biciklis kislányt

Nem mindennapi történetet tett közzé honlapján a rendőrség. Egy 32 éves férfi december 13-án este ittas állapotban ütött el egy biciklis kislányt Kiskunhalason. A gyerek olyan szerencsétlenül esett, hogy az autó alá szorult, a sofőr viszont ahelyett, hogy segített volna, el akart futni a helyszínről.

Ám, a Készenléti Rendőrség két járőre – Csortos Gábor rendőr főtörzsőrmester és Biloscsuk Zoltán rendőr főtörzsőrmester – éppen szolgálatba tartott, amikor észrevették a balesetet és odamentek. Ekkor akart mellettük elszaladni a sofőr, akit visszatartottak. Miközben a férfit igazoltatták, meghallották, hogy az autó alól valaki segítséget kér. A kocsihoz siettek és a kerék alá szorulva meglátták a kislányt.

Mivel a gyermekre teljes súlyával ránehezedett a jármű, a két járőr az alváznál fogva felemelte az autót, de a gyermeket nem tudták kiemelni, ezért segítségért kiáltottak. Erre két gyalogos sietett a helyszínre, az ő segítségükkel sikerült a lányt kihúzni. 

Forrás: police.hu

A rendőrök ezután haladéktalanul mentőt és tűzoltót kértek a helyszínre, a kisgyermeket pedig – esetleges gerincsérüléstől tartva – mozgatása nélkül szolgálati kabátjukkal betakarták, nyugtatták. A kislány úttestre esett telefonján keresztül a balesetről a rendőrök értesítették az édesanyát is.

A kiérkező mentők elmondták, hogy a gyermek életét a gyors rendőri segítségnyújtás mentette meg, és mivel a 13 éves lány súlyos sérüléseket szenvedett, kórházba szállították.

A Készenléti Rendőrség járőrei a visszatartott férfit, K. Gábort elszámoltatták, majd mivel a balesettel összefüggésben több bűncselekmény gyanúja is felmerült, átadták a férfit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik