Belföld

Öt hónap alatt épült fel a kishúgát védő szétmarcangolt fiú

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Nagyatádi Járási Ügyészség az ellen a negyvennégy éves férfival szemben, akinek az ingatlanából kiszökött kutyái szétmarcangoltak egy iskolába igyekvő tizenhárom éves kisfiút.

A férfi a házának udvarán szabadon tartotta kilenc pitbull terrier fajtájú kutyáját. A férfi tudta azt, hogy az ebek veszélyesek és azt is, hogy a kutyák a kerítést átugorva többször kiszöktek, majd fenyegető fellépésükkel a falu utcáin közlekedőket megijesztették. Ennek ellenére az udvar biztonságossá tétele iránt nem intézkedett.

Az ominózus januári reggelen a felelőtlen állattartó három oltatlan kutyája ismét a faluban kóborolt, amikor a község parkjánál felfigyeltek Gáborra, aki biciklivel  vitte óvodába a kishúgát. A fiú észrevette, hogy falkában támadnak a pitbullok, ezért húgát hátraküldte és biciklijével és a támadó kutyák elé állt. Közben megérkezett a kutyák gazdája, aki ütni kezdte a pitbullokat, majd felemelte fején, arcán, végtagjain is teljesen összemarcangolt fiút és bevitte a házba. A gyerek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy közel öt hónap volt míg meggyógyult.

Az NLC korábbi riportja szerint épp tesi óra volt az iskolában, amikor édesanyja bement a suliba a kórházból kiengedett Gáborral. Amikor a mindig vidám, örökmozgó fiú bebicegett a tornaterembe a járókeretével, a hatodikosok azonnal abbahagyták a futkározást. Mindeni köré gyűlt. Néma csönd lett. Aztán előbb néhány lány sírva fakadt, majd a fiúk is szipogni kezdtek, végül sírt az egész osztály. Csak a hős kisfiú állt közöttük mosolyogva.

Nem ilyen áron akartam én híres lenni. Bárcsak olyan lehetnék, mint régen! Haragszom a kutyák gazdájára, amiért nem zárta be azt a kaput. A kutyákkal amúgy nincs bajom, sőt szeretnék egy huskyt, de anyu hallani sem akar róla

– mondta a lapnak Gabika, akinek az az álma, hogy katona legyen.

A támadásban részt vevő veszélyes ebeket elkobzásukat követően közigazgatási eljárás keretében elaltatták. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért a kutyák gazdájára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik