Belföld

Kis híján meghalt egy kiskutyáját védő nyírségi gyerek

Már az előkészítő ülésen jogerős döntés született annak a fiatal férfinak az ügyében, aki életveszélyes sérüléseket okozott a testvérének tavaly decemberben.

A fiatal férfi ittasan ment haza, majd szóváltásba keveredett az élettársával. A kiabálás miatt a lakásban tartott kutyus folyamatosan ugatott, ami úgy felidegesítette Sz.D.-t, hogy bántani akarta az állatot. A férfi testvére menteni akarta a kiskutyát, ezért az ölébe vette, az édesanyjával egy másik szobába menekült. Mivel nem tudta kulcsra zárni az ajtó, ezért a hátával igyekezett megtámasztani a szobaajtót.

Sz. D. azonban ekkor sem állt le. A vállával és felkarjával addig nyomta az ajtó üvegét, amíg az betört, és egy nagyobb üvegdarab belefúródott a testvére hátába, a gerince mellé. Sz.D. kiskorú testvére a cselekmény következtében 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülést szenvedett el. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Nyíregyházi Törvényszék gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt 1 év – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – fogházra ítélte a kisöccsét megsebesítő férfit. Az ítélet jogerős.

Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik