Belföld

Fegyveres rablás közben fogták el a sebészorvos fiát és barátait

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai szerdán este a XI. kerületben fogtak el egy 16 éves és egy 14 éves fiút, akik a Minerva utcában követni kezdtek egy férfit, majd egy gázriasztó fegyverrel megfenyegették, értékeit követelték és egy lövést is leadtak; a támadásban nem sérült meg senki. A nyomozók a két fiút a helyszínen elfogták, az egyik elkövetőnél megtalálták a gázriasztó fegyvert is.

A két fiatalt bevitték a rendőrségre, ahol elmondták, hogy korábban is követtek el rablásokat, s volt még három társuk is. A támadásokat mindig más és más csoportban követték el, egyedül az egyik 14 éves fiú az, aki minden rablásban részt vett.

A nyomozók a csapat harmadik tagját – egy 15 éves fiút – zuglói otthonában, a negyedik fiút – egy 16 éves középiskolást –, egy újbudai lakásban fogták el, a csapat ötödik tagját, egy 14 éves fiút az iskolából állították elő.

A nyomozás során kiderült, hogy az öt fiatal pár hónapja ismeri egymást, akik közül ketten általános iskolába, egy fiú középiskolába, kettő pedig gimnáziumba jár. A gimnazisták közül az egyik fiatal egyházi iskola tanulója. A fiúk kivétel nélkül rendezett körülmények között élnek, a szüleik dolgoznak, például egyikük édesapja sebész egy fővárosi kórházban.

A nyomozás adatai szerint az öt fiú arcukat maszkkal eltakarva 11 embert rabolt ki az elmúlt november hetedikétől Újbudán és a Gellért-hegyen. A rablások során több mint 120 ezer forintot, egy mobiltelefont és egy hangfalat vettek el áldozataiktól.

A BRFK nyomozói a két 16 éves, a két 14 éves és a 15 éves fiút fegyveresen elkövetett rablás, fegyveresen elkövetett rablás kísérlete, valamint fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Fővárosi Főügyészség megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyészség az öt fiatal közül négynek a letartóztatását indítványozta bűnismétlés veszélye miatt, azzal, hogy ezt a fiatal korukra való tekintettel javítóintézetben kelljen végrehajtaniuk. Ennek elrendelésére várhatóan szombat délelőtt sor is kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik