Belföld

Az új ellenzéki polgármester egy hónap után kirúgta a kabinetfőnökét

Ezen a héten arra a döntésre jutottunk Lakos Imrével, Újbuda Polgármesteri Hivatalának eddigi kabinetfőnökével, hogy közös munkánkat befejezzük. Lakos Imre munkaviszonyát közös megegyezéssel megszüntettük

írja Facebook-oldalán Újbuda új, ellenzéki polgármestere, László Imre. Azért pikáns a lépés, mert a most leváltott Lakos Imre egy hónapja lett kabinetfőnök.

Most nem a viták, hanem a tettek ideje van. Egyetértettünk abban Lakos Imrével, hogy fontosabb az egységes, közös cselekvés, mint az azt esetleg akadályozó véleménykülönbség.

 

Ezen a héten arra a döntésre jutottunk Lakos Imrével, Újbuda Polgármesteri Hivatalának eddigi kabinetfőnökével, hogy…

Közzétette: Dr. László Imre – 2019. december 12., csütörtök

 

 

Lakos ügyében Novák Előd, a Mi Hazán Mozgalom újbudai képviselője is sajtótájékoztatót tartott. Novák azt mondta, Lakos Imre rövid hivatali időszaka alatt „keresztülnyomott” az önkormányzat gazdasági bizottságán „egy kisebb korrupciós ügyet”. A politikus a 24.hu másfél éve közölt cikkét idézte, amelyben arról írtunk, hogy a hivatalos és a környékbeli árak feléért-harmadáért juthat ingatlanhoz egy cég, amelynek a DK politikusa, Élő Norbert a vezérigazgatója.

Akkor ettől a szerződéstől a „média hatására” elálltak – emlékeztetett Novák Előd, és hozzátette: „most Lakos Imre egyik első teendője volt keresztülnyomni ezt az ügyet a gazdasági bizottságon”.

Az említett Fadrusz utcai önkormányzati ingatlanról a Mi Hazánk politikusa azt mondta, a bérleti díj több mint felét arra hivatkozva engedik el, hogy az eddigi irodai funkciót képzőművészeti bemutatóteremre módosítják. Novák Előd közölte: elfogadhatatlan számukra az az érvelés, amely szerint Újbuda kulturális városközpontjában adható ilyen kedvezmény, már csak azért is, mert álláspontjuk szerint az ingatlan nem a szorosan vett kulturális városközpontban, hanem csak a közelében található.

Kiemelt képünkön Lakos Imre, távozott kabinetfőnök. MTI Fotó: Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik