Belföld

Nem gondolta túl, ötször tört be ugyanabba a csárdába

A Bajai Járási Ügyészség dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt vádat emelt egy 29 éves nagybaracskai férfival szemben, aki négy hónap leforgása alatt ötször is betört helyi csárdába idén.

Január közepén tört be első alkalommal.Kifeszítette az egyik bejárati ajtót lenyúlta a számítógépet, monitort, billentyűzetet, de a röviditalokat sem hagyta ott. Egy hónap múlva újra próbálkozott. Miután bejutott élelmiszert és szeszesitalokat készített össze egy 20 literes borácsba 90 ezer forint értékben, végül azonban a zsákmányát már nem tudta elvinni. Március közepén a hátsó ajtó ablakát törte be a csárdának, de nem sikerült elvinnie az italokat, mert időközben tetten érték.

Májusban viszont már kétszer is betört a csárdába, ekkor az italok mellett készpénzt is magával vitt. Utoljára május 20-án hajnalban az ablakot betörve bement a csárdába és csukapörköltet, szalonnát, csülköt, valamint röviditalokat lopott. Ráadásul az egyik alkalmazott csárdában hagyott, 30 ezer forint értékű női kerékpárját is magával vitte, amely utóbb visszakerült a gazdájához.

A férfi a csárdának a lopással 205 ezer forint összegű, az ajtók, ablakok és a szúnyogháló megrongálásával további 150 ezer forint kárt okozott.

Az ügyészség letöltendő börtönt kért a letartóztatásban lévő férfire.

Fotó: Illusztráció/Muchichka László / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik