Belföld

Majdnem megfojtotta a szobatársát egy szociális otthonban élő férfi

A Somogy Megyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat azzal az 54 éves férfival szemben, aki egy szociális otthonban tört szobatársa életére februárban.

Az egyaránt súlyos pszichés megbetegedésben szenvedő férfi és társa a szobájukban tartózkodtak, amikor tisztázatlan okból férfi rátámadt a szobatársára, akit az ágyára döntött és fölé hajolva, szemből két kézzel fojtogatni kezdett.

A szolgálatban lévő ápoló észlelte a történteket és megpróbálta lehúzni a férfit a társáról, de nem járt sikerrel. Az ápoló ekkor segítséget hívott, mire az egyik gondozó egy határozott mozdulattal lerántotta a férfit a már levegő után kapkodó társáról.

A szociális intézmény részéről ezután értesítették a rendőrséget és mentőket, majd a férfit és szobatársát egyaránt kórházba szállították.

Az elvégzett szakértői vizsgálatok alapján az elkövető kóros elmeállapota miatt nem büntethető, azonban tartani kell attól, hogy hasonló erőszakos bűncselekményeket fog elkövetni, ezért az ügyészség – a törvényi előírásoknak megfelelően büntethetőséget kizáró ok miatt – a férfi felmentésére, és vele szemben kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik