Belföld

Tíz évre ítélték a nevelt kislányát kilenc éven át zaklató férfit

Továbbra is rács mögött marad az a férfi, aki közel tíz évig erőszakoskodott a nevelt kislányával. A fellebbviteli főügyészség indokoltnak tartotta ugyanis a szexuális erőszak bűntette miatt nem jogerősen elítélt letartóztatásának a fenntartását.

Az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék 10 év börtönre ítélte a férfit kétrendbeli szexuális erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt. A bíróság ítélete szerint a férfi 8 éves korától egészen 17 éves koráig zaklatta szexuálisan a lányt.

A férfi és a védője is fellebbezést jelentett be, ezért az ítélet még nem jogerős. Az elsőfokú ítélet kihirdetését követően a Gyulai Törvényszék a nem jogerősen kiszabott szabadságvesztés hosszabb tartamára és az elkövető rendezetlen személyi körülményeire tekintettel a férfi letartóztatását fenntartotta, mert reálisan fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, továbbá az, hogy a férfi elérhetetlenné válna a másodfokú eljárásban.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú végzés helybenhagyását indítványozta a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik