Belföld

Kisajátította, dolgozni sem engedte élettársát az albertirsai gyilkos

Valósággal kisajátította élettársát az az albertirsai férfi, aki megölte, majd elásta a pincében a párját augusztus közepén. Az 56 éves P. Zoltán fél évvel a brutális gyilkosság előtt ismerkedett meg a hétgyermekes édesanyával, de az örökös féltékenysége miatt zátonyra futott a kapcsolatuk. A nő eltűnését a nő lánya jelentette be a rendőrségen.

„Elmondása szerint anyja két nappal korábban egy üzenetet küldött mobilkészülékén, amiben arról adott hírt, hogy elutazik, közelebbről nem meghatározott helyre és időtartamra. Aztán annyival zárta közlését, hogy „majd jelentkezem”

– mondta Szépvölgyi Ádám főhadnagy, a PMRFK életvédelmi alosztályának főnyomozója Zsaru magazinnak.

A lány számára gyanús lett az sms, mivel anyját nem olyannak ismerte meg, aki kurtán-furcsán határoz egy sorsfordító kérdésben. A rossz érzése pedig tovább erősödött amikor az anyukája otthonában azt látta, hogy nő mindenét hátrahagyta, ruhák, csomagok, iratok és pénz nélkül távozott. A nyomozók gyorsan kiderítették, hogy az élettársa, P. Zoltán látta utoljára élve az asszonyt.

Megtudtuk, hogy P. Zoltán gyakorlatilag kisajátította a nőt. Anyagi biztonságot teremtett ugyan neki, cserébe azonban azt követelte, hogy szakítsa meg kapcsolatát mindenkivel, azt sem engedte, hogy dolgozzon. A férfit részletesen beszámoltattuk a kérdéses nap történéseiről annak alapos körüljárásával, hogy mi történt a párjával, hová távozhatott a nő, de folyamatosan ellentmondásokba keveredett, majd az önmaga által vállalt poligráfos vizsgálaton is megbukott

– tette hozzá a főhadnagy.

Kiderült, hogy ominózus augusztus 10-e éjszakáját elvált feleségénél töltötte a férfi, noha ilyet korábban a környezete ismeretei alapján soha nem tett. Ez alapján pedig az is teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy valaminek történnie kellett aznap, hogy a férfi nem akart a házban maradni. Az asszony holttestét végül a pár lakóhelyével szomszédos, szintén a P. Zoltán tulajdonát képező telek pincéjében találta meg a tetemkereső kutya.

P. Zoltán beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a szóban forgó reggelen meghallott egy telefonbeszélgetést, amiben párja épp arról beszélt a lányának, hogy el fogja őt hagyni. Nem tudta feldolgozni a hallottakat, és egy kezébe kerülő zsineggel a nő mögé került, majd megfojtotta. A testet átvonszolta a szomszédos, lakatlan ingatlanba, aminek a pincéjében elföldelte. A férfi továbbra is letartóztatásban van.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik