Belföld

„Kurvázó kormánypártiak” – nekimentek Orbánnak a „zaklatószínház” kifejezés miatt

A Kocsis Máté által bedobott „zaklatószínház” kifejezésről akarta megtudni Csárdi Antal Orbán Viktor véleményét kedd délután a Parlamentben.

Az LMP-s képviselő azért kérte ki a miniszterelnök véleményét, mert szerinte a Fidesz frakcióvezetőjének a kifejezése megbélyegző és méltatlan.

Első körben Orbán azonban nem reagált a kérdésre: azt mondta, erről kérdezze Kocsist Csárdi. Orbán hozzátette: a magyar színészekről csak a legnagyobb elismeréssel tud csak beszélni. Leszögezte azt is, neki nem kell kommentálnia a frakcióvezetője szavait.

Csárdi ezután újra nekifutott a témának: elmondta, hogy azért problematikus egyetlen esetből (jelen esetben a Gothár-ügyből) általánosítani, mert így a Borkai-ügy kapcsán is beszélhetnénk kokainozó Fidesz-KDNP-esekről, vagy

akár kurvázó kormánypártiakról is.

Az ülést vezető Lezsák Sándor erre azt kérte Csárditól, hogy vonja vissza a szavait, erre az LMP-s korrigált: “prostituáltazó kormánypártiak”.

Orbán Viktor erre csak megismételte korábbi szavait, és annyit fűzött hozzá a Csárdi Antal által említett Bodrogi Gyulára utalva:

Meghallgattam az Ön kérdését, és Süsü jutott eszembe.

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök szavaz az Országgyűlés plenáris ülésére 2019. november 4-én. MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik