Belföld

Jászai Gellérték döntöttek, mégsem veszi meg a 4iG a T-Systemset

A 4iG Nyrt. és a Magyar Telekom Nyrt. július elején jelentették be, hogy előzetes megállapodást kötöttek a telekommunikációs cég üzleti infokommunikációs leányvállalatának, a T-Systems Magyarország adásvételére vonatkozó kölcsönös szándékról. A tárgyalási folyamat lezárását követően a 4iG kezdeményezésére a vállalatok úgy döntöttek, hogy visszalépnek az ügylettől

–          olvasható a 24.hu-nak eljuttatott közleményben.

A tájékoztatásból kiderül, hogy a 4iG és a Magyar Telekom tovább vizsgálják az együttműködési lehetőségeket annak érdekében, hogy „partnerségre lépjenek a nagyvállalati és az állami szektor számára értékesített szolgáltatások területén. A felek között korábban létrejött konzorciumi megállapodások változatlan feltételekkel hatályban maradnak.”

A korábban Mészáros Lőrinc jobbkezeként számon tartott Jászai Gellért, a !iG vezérigazgatója a következőképp kommentálta a meghiúsult vásárlást:

Nehéz, de megfontolt döntést hoztunk. Ennek ellenére nem mondtunk le hazai és régiós növekedési terveinkről, a 4iG kiemelkedő évet zár az idén, amely kiegyensúlyozott hátteret biztosít a társaság növekedési pályájának fenntartásához. Emellett folytatjuk a tárgyalásokat a Magyar Telekommal a mindkét társaság számára előnyös üzleti együttműködés további lehetőségeiről. A 4iG az organikus növekedés mellett továbbra is aktívan keresi azokat az akvizíciós célpontokat, amelyek támogatják növekedési céljait és a részvényesi értéknövelést.

Rékasi Tibor, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója pedig úgy fogalmazott:

A Magyar Telekom célja változatlan: ügyfeleinknek mindig a legjobb minőségű, integrált szolgáltatásokat nyújtani a legjobb hálózaton. Bízunk abban, hogy bevált stratégiánkkal és erős stratégiai partnerekkel – köztük a 4iG-vel – folytatni tudjuk fejlesztéseinket, tovább erősítjük piacvezető pozícióinkat és értéket teremtünk részvényeseink és az egész magyar társadalom számára.

A 4iG megállapodott a Magyar Telekommal a T-Systemsről
A cégvásárlás előtti hetekben Jászai Gellért vette át a 4iG irányítását Mészáros Lőrinctől.

Korábbi cikkünkben írtuk: a 4iG-ben a Mészáros Lőrinc jobbkezeként számontartott Jászai Gellért júniusban vásárolt meg egy nagyobb részvénycsomagot a Mészáros Lőrinc Opus-Konzum birodalmától, amivel 40 százalék fölé emelkedett a saját tulajdonrésze. A T-Systems körüli tárgyalásokon Mészáros Lőrinc papíron csak kisebbségi tulajdonosként van jelen a 4iG-ben.

Kiemelt kép: A Magyar Telekom és a T-Systems közös székháza esti kivilágításban a IX. kerületi Könyves Kálmán körút és az Üllői út sarkán.
MTVA/Bizományosi: Róka László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik