Belföld

A XIII. kerületi szocialisták kiosztották Kerpel-Froniust

Tóth József polgármester határozott kézzel fogja a kerületet: MSZP-s jelölt biztos indul abban a választókörzetben, ahol korábban momentumos nyerhetett.

Megdöbbenve értesültünk, hogy a Momentum váratlanul, egyoldalúan véget vetett a tárgyalásoknak és a sajtón keresztül próbál nyomást gyakorolni a szövetségeseire. A mai napig biztosak voltunk abban, hogy tárgyalásos úton rendezni tudjuk a kialakult helyzetet. Ez a lehetőség a Momentum mai önkényes lépésével szertefoszlott

– így kezdődik az angyalföldi MSZP közleménye, amivel Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes bejegyzésére reagáltak.

Balhé van Újlipótvárosban, a Momentum elindulhat az MSZP-vel szemben az időközi választáson
Kerpel-Fronius Gábor szerint nyomást gyakorolt rá Tóth József polgármester, hogy adják át a felszabadult helyet a szocialistáknak, amit ő meg is tett, de a Momentum elnöksége felülbírálta a döntést.

A XIII. kerület egyik választókörzetében azért kell újra választást tartani, mert a Momentum politikusából Karácsony Gergely egyik helyettese lett, ez a poszt pedig összeférhetetlen a kerületi önkormányzati képviselőséggel.

Az MSZP közleménye szerint

Kerpel-Fronius Gábor az önkormányzati választások előtt, a tárgyalások során többször kifejtette álláspontját, hogy 5 évre vállalja a képviselői megbízatást. Az önkormányzati választások után is többször elmondta, hogy nem lesz főpolgármester-helyettes. Az a tény, hogy a főpolgármester-helyettes a választást követő 1 hónap elteltével cserben hagyja választóit, megkérdőjelezi komolyságát, hitelességét

– azaz a Tóth József polgármester vezette MSZP-sek lényegében lehazugozták KFG-t:

A szavahihetetlen főpolgármester-helyettes és a Momentum egy korábbi megállapodást rúgott fel egyoldalúan. E megállapodás alapján a megüresedett 9. sz. választókerületben az MSZP indíthat jelöltet

– szögezték le a szocialisták.

Azaz Kerpel-Fronius hiába írta azt, hogy az ellenzéki megállapodás értelmében szerinte a Momentum indíthat jelöltet a válaszkörzetben, az MSZP-sek ezt egészen máshogy gondolják.

KFG 75 százalékos eredménnyel hozta októberben a körzetet, ami a XIII. kerületben nem kiugró eredmény. Amióta Tóth József a polgármester, ennyire simán nyeri az MSZP a körzeteket.

Ha momentumos jelölt is indul az MSZP-s ellen, az ellenzéki győzelem akkor sincs veszélyben, viszont Tóthék helyi erejét ismerve szinte borítékolható a szocialista győzelem.

Az időközi választás eredménye egyébként sokat nem számít, mert a képviselő-testületben törpe kisebbségben van a Fidesz-KDNP.

Kiemelt kép: MTI / Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik