Belföld

Honvédelmi Minisztérium: 19 súlyos sérült miatt nem fogad a Honvéd végtagtörötteket

Közleményben reagált a Honvédelmi Minisztérium arra a hírre, hogy a fővárosban megint akadozik a végtag törött sérültek ellátása, ugyanis a Honvéd kórház sürgősségije péntek óta nem fogad ilyen beteget.

A csúszós járdák és utak ellenére a Honvédkórház nem fogad végtagtörötteket
A miniszter tegnap állította: a sürgősségi ellátással minden rendben.

A minisztérium közleményét változtatás nélkül közöljük:

Megkérjük a sajtóorgánumokat, hogy fejezzék be a Honvédkórház támadását és a felesleges pánikkeltést, mivel orvosaink és ápolóink  folyamatosan, a nap 24 órájában mindent megtesznek a legsúlyosabb sérültek ellátásáért. Az intézményünkben jelenleg is 19 súlyos sérült ellátása folyik.

Az MH EK Honvédkórház Sürgősségi Centruma a III. progresszivitási szintű – tehát a szakmai kompetenciájába tartozó traumatológiai sérültek – ellátását nem mondta le, az ilyen szintű ellátást továbbra is 24 órában biztosítjuk.

A II. progresszivitási szintű, tehát más kórházak által is biztonsággal ellátható betegek fogadását a kórház átmenetileg – legfeljebb 2019. december 6-án 20 óráig – felfüggesztette, mivel jelenleg is 19 súlyos sérült ellátása van folyamatban.

A betegek biztonságát és az ellátáshoz való minél rövidebb időn belüli hozzáférését szem előtt tartva a kórházak közti feladatmegosztás fontos eszköz, és alapvető részét képezi az ellátásszervezésnek. A traumatológiai ellátásban részvevő kórházak együttműködése ezzel a szemlélettel folyamatos, és az OMSZ által tökéletesen koordinált. A Honvédkórház is rendszeresen helyt áll, amennyiben más egészségügyi intézménynél alakul ki hasonló, átmeneti fokozott terhelést előidéző helyzet.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik