Belföld

Több mint 170 milliót sikkasztott egy komlói közös képviselő

Sikkasztás miatt emelt vádat a Komlói Járási Ügyészség az ellen a nő ellen, aki több mint 170 millió forintot sikkasztott el az általa képviselt társasházak közös képviselőjeként.

A nő 2012. és 2017. között ötvenkilenc komlói társasház közös képviseletét látta el. A nőt az érintett társasházak közös képviselőjét, vagyonkezelési kötelezettség terhelte. Ez alapján rendelkezhetett a társasházak bankszámlája és házipénztára felett.

A közös képviselő az öt  év alatt különböző módszerekkel csapolta meg a társasházak vagyonát. Többek között a társasházak számláiról utalt pénzt a saját lakossági folyószámlájára. Az átutalt pénzösszegeket részben ismeretlen célra, részben oly módon használta fel, hogy az általa képviselt másik társasházak részére fizetett be különböző összegeket az általa okozott hiány leplezése érdekében.

Egyes társasházak bankszámlájáról közvetlenül más társasházak számlájára teljesített pénzutalásokat úgy, hogy arra nem volt jogosult. Emellett a társasházak bankszámláiról rendszeresen vett fel készpénzben különböző összegeket, melyeket saját céljaira fordított.

A képviselői jogviszonya megszűnését követően a nő a társasházak házipénztárában található összegeket is eltulajdonította. Az öt év alatt több mint 170 millió forint vagyoni hátrányt okozott az ötvenkilenc társasháznak.

Az ügyészség több mint 400 rendbeli bűncselekménnyel vádolja a nőt, a legsúlyosabb kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik