Belföld

Kilátástalannak érezte a helyzetét, 40 késszúrással végzett az ismerősével karácsonykor

Részletes tényfeltáró beismerő vallomást tett a folytatólagos kihallgatása során az a férfi, aki 40 késszúrással végzett egy nyugdíjas férfival tavaly karácsonykor. Információnk szerint a 38 éves H. Béla azzal indokolta a tettét, hogy komoly anyagi problémái voltak, s kilátástalan helyzetbe került.

A férfi pénzt akart szerezni, ezért december 26-án felkereste az idős férfit. Miután a nyugdíjas beengedte a lakásába, beszélgetni kezdtek a konyhában. Ezt követően a gyanúsított a nála levő sporttáskájából elővett egy 10 cm pengehosszúságú kést, és azzal csaknem 40 alkalommal megszúrta, illetve megvágta. A 70 éves férfi a helyszínen meghalt.

Miután végzett vele, letakarta egy pléddel, majd magához vette a lakásban talált 120 ezer forintot. Ezt követően a férfi elővette a sporttáskájában hozott váltóruhát, átöltözött, majd a ruháját egy benzinkút hulladékgyűjtőjébe dobta. A megölt férfira egy rokona talált rá. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta a nyomozást, és az iratokat megküldte az ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik