Belföld

118 millió forintnyi örökséget csalt el az özvegy az ügyvédjével

A Győri Járási Ügyészség minősített csalással és közokirat-hamisítással vádol három elkövetőt – köztük egy ügyvédet – , akik egy szombathelyi székhelyű cég ügyvezetőjének halála után, hamis okiratokat készítve, 118.4 millió forintos örökségétől fosztották meg a néhai ügyvezető korábbi kapcsolatából született fiát.

A cég ügyvezetője és felerészben tulajdonosa 2016 nyarán váratlanul elhunyt. Ekkor a néhai ügyvezető élettársa, kettejük közös, nagykorú fia és a cég képviseletét cégeljárásokban ellátó ügyvéd hamis tartalmú, üzletrész értékesítéséhez és új ügyvezető választásához szükséges okiratokat készítettek.

Ebben az állt, hogy a néhai ügyvezető a halála előtt négy nappal eladta az üzletrészét az élettársának, új ügyvezetőként pedig közös fiukat jelölték meg. Az okiratokat bejegyezték a cégnyilvántartásba.

A hagyatékból ezáltal a cég 236.8 millió forint értékű üzletrésze kimaradt, így a néhai ügyvezető korábbi kapcsolatából született fia abból nem örökölhetett.

Az elkövetők 11 év börtönt is kaphatnak a bűncselekményért. Az ügyészség azonban csak felfüggesztett börtönt kért rájuk arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyalásról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik