Belföld

„Könyörögtem neki, hogy ne haljon meg, de már nem lélegzett” – mondta a legjobb barátját lelövő vadász

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt 1 év fogházra ítélte a Komáromi Járásbíróság azt az olasz férfit, aki a legjobb barátját lőtte le véletlenül egy két évvel ezelőtti bakonyi vadászat során. A férfit tíz évre eltiltották a vadász foglalkozásától.

Alberto B. ködös, párás időben vadászott a két társával Bakonysárkány és Aka között a Kecskepusztán lévő erdőben. Alberto B. és segítője az egyik vadászlesen, míg  barátja a tőlük 650 méter távolságra lévő vadászlesen tartózkodott. Alberto B. és segítője anélkül hagyta el a vadászlest, hogy erről tájékoztatta volna a vadásztársait.

A férfi belenézett a fegyver hőkamerás távcsövébe, de megbotlott, a puska elsült, a lövedék pedig a tőle 91 méter távolságra lévő barátját találta el. A férfi teljesen összeomlott, amikor rájött, hogy a legjobb barátját találta el.

Szólítgattam, és könyörögtem neki, hogy ne haljon meg, de már nem lélegzett

– mondta a tragédia után Corrierének.

A bírósági ítélet szerint a férfi a vadászat során megszegte a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló törvény azon rendelkezését, mely szerint a töltött vadászlőfegyver a vállon vagy kézben tartva, a csőtorkolattal felfelé hordható. A vadászlőfegyvert csak a lövés előtt szabad tűzkész állapotba helyezni, s a puskát a magasleslétra használata előtt ki kell üríteni, a vadászat alkalmával a leshelyet vagy lőállást az előzetesen megbeszélt időpontig vagy a vadászat befejezésének jelzéséig nem szabad elhagyni.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, az olasz férfi védője fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik