Belföld

Közel ötvenszeresére emelték az óbudai albérlők parkolását

Véget ért Óbudán az albérletben élőknek a rendkívül kedvezményes parkolás – írja az Index. A regisztrációs díj a lap cikke szerint eddig évi 2540 forint volt a 3. díjövezeti lakcím esetén, ez emelkedik most évi 105 000 forintra, vagyis a drágulás majdnem ötvenszeres lesz. Az új önkormányzat már második rendes ülésén módosította a parkolási rendeletet.

Az óbudai önkormányzat indoklása szerint a változtatásra azért volt szükség, mert a kerület útjai és parkolói olyan terhelés alá kerültek az elmúlt években, ami ellehetetlenítette a lakosok közlekedését és parkolását. Ráadásul a bérlői kedvezményes parkolási engedélyekkel tömegesen éltek vissza, munkavállalók kizárólag a kártya megszerzése érdekében jelentkeztek be kerületi tartózkodási helyre. Ennek következménye volt a megnövekedett gépjárműforgalom és a valóban életvitelszerűen itt lakók parkolásának ellehetetlenülése.

Megjegyzik, a korábbi mértékű bérlői kedvezmény biztosítása szinte egyedülálló volt. Az önkormányzat azt javasolja, hogy a bérlők jelentkezzenek be állandó lakcímre a bérbeadójuk lakásába. Azt viszont valószínűleg az óbudai önkormányzatban is tudják, hogy a bérbeadók gyakran ódzkodnak attól, hogy a bérlőket állandóra bejelentsék.

Kiemelt kép:Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik