Belföld

Letolvajozta az államtitkár, aztán bocsánatot kért az ellenzéki képviselőtől

A diákoktól is ellopta a pénzt

– mondta Gréczy Zsolt DK-s képviselőnek az Országgyűlés 2019. július 1-jei plenáris ülésén Soltész Miklós államtitkár, aki a Miniszterelnökség nevében válaszolt.

Ám Soltész alighanem Czeglédy Csabát összekeverhette Gréczyvel. „A nyilvánvaló hibára – a nevek összekeverésére – Gréczy Zsolt már ott, az ülésteremben is felhívta az államtitkár figyelmét, hogy helyesbítse szavait. Akkor ez nem történt meg” – írja a Demokratikus Koalíció közleménye.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője ezután jogi eljárást kezdeményezett Soltész Miklós ellen. Az államtitkár végül levélben ismerte el tévedését és így fogalmaz:

az akaratlan elszólásért a korrektség jegyében elnézést kérek Öntől, természetesen nem állt szándékomban megsérteni az Ön jó hírnévhez való jogát.

A bocsánatkérést ezzel a levéllel, a bocsánatkérés nyilvánosságával együtt Gréczy Zsolt elfogadta – zárul a közlemény.

Kiemelt kép: Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszél Nick Vujicic ausztrál prédikátor, végtagok nélkül született motivációs tréner előadása előtt a kolozsvári BT Arenában 2019. október 23-án. MTI/Kiss Gábor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik