Belföld

Kongó kasszát hagyott a volt fideszes városvezetés Pomázon

Vicsi László negyedszer lehetett volna Pomáz polgármestere, de a fideszes városvezető októberben veszített, és egy helyi civil jelölt, Leidigner István független, a Közösen a Városunkért Egyesület által támogatott volt tűzoltóparancsnok nyert. Sőt, a Fidesz minden egyéni körzetben veszített, csak kompenzációs listáról jutottak be a képviselő-testületbe, de a volt polgármester oda már nem akart beülni, inkább a Pest Megyei Közgyűlés gazdasági bizottságának elnöke lett. Ami annak fényében abszurd, hogy milyen örökséget hagyott utódjának – derül ki az Átlátszó cikkéből.

Közel 3,5 milliárd forintból gazdálkodhat a város, azonban októberben csupán 41 millió forint volt a város számláján. Amiből 37 millió forint az ott dolgozók bére.

De a már beérkezett és kifizetésre váró számlák összege 127 millió forintra rúg, ebből a választás előtt már 71 millió forint lejárt számla volt, vagyis akkorra már ki kellett volna fizetni.

A november 27-i rendkívüli ülésen soron kívüli hitelfelvételről kellett dönteni, mert a lejárt tartozások összege 190.449.000 forint. Ezen kívül ki kell fizetni a novemberi bérköltségeket 43 millió forint értékben, plusz a közüzemi számlákat és egyéb rendezni valókat. A tervezett bevétel ehhez képest mindössze 134 millió forint.

Közben a leköszönő polgármester kapott 1 millió forintot szabadságmegváltás címén.

És amúgy a beruházások nagy része tervezhető, szóval érthetetlen a kiköltekezés.

Egyéb érdekességek az Átlászó cikkében.

Kiemelt kép: Kondorosi Ferenc, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium akkori államtitkára (b2) és Vicsi László, Pomáz polgármestere (j) átvágja a nemzeti színű szalagot Pomázon, ahol rendőrőrsöt avattak, amelynek rendőrei további négy település – Budakalász, Csobánka, Pilisszentkereszt és Piliszentlászló – összesen 35 ezer lakosának biztonságáról gondoskodnak ezentúl. Az új őrsön 19 rendőr teljesít szolgálatot, de hamarosan a létszám további öttel bővül. MTI Fotó: Beliczay László

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik